tisdag 8 oktober 2013

budapest?
it was good. vi kom ner på dagen på tisdagen. var något skeptiska när vi kom till hotellet, hah. kalle tyckte det såg ut som ett spökslott, vilket iofs stämde rätt bra på ingången. men det visade sig vara absolut helt ok, även om vi delade våning med massage666.........................
det visade sig att vi bodde sjukt nära nagycsarnok så vi traskade dit. fab! även god langos. mötte sen upp kalles kompis som också var i stan + brud, tog en bira osv.
onsdagen började vi med att promenera längs donau (<3) till den där bron som gjorts av samma arkitekt som tower bridge, gick över till buda och upp till fiskbastionen. alltså herregud vad fint det var. och utsikten?! like.
vi fortsatte turistandet med att gå till terror háza där jag fick störd ångest (alltså nazister, trånga fängelsehålor, tortyrgrejer ._.) och vi skulle nog tagit de där hörlurarna med engelsk berättare så vi förstod mer än vi gjorde, men tyckte ändå det var värt.
gick sen hem, piffade och mötte upp kalles kompis + gäng för öl och sedan szimpla kert. coolt ställe men next time in budapest: girls, en jävla massa törley och öt kert!
på torsdagen var det bad på agendan. jag var inte jättepeppad på det där badandet och höll på att glömma bikinin typ 100 ggr när jag packade men om jag gjort det hade kalle, badälskarn, trott att jag ljög om det så glömde ej. men vem glömde badbrallor om inte han som skulle ligga I badet varje morgon kl 06?! vi fick dock tag på ett par åt honom och mötte upp gänget. resan började bra med en tur med spårvagn, sen tunnelbana. vi trodde det funkade som i sthlm, man köper en biljett och åker en viss tid dit man vill. men nja, vi blev haffade av kontrollanter mitt i badpeppen. LOL. scéchenyi var iallafall FETT! så jävla avslappnande.
sen lunch, hero squere, promenad hem, kaffe på central café (saknade wien), hem och piffa, middag med fiolmusik som vi hatade, promenad till en annan del av stan och hejdådrinks med gänget. sen gick vi hem igen och på torsdagen flög vi hem.
men jag vill verkligen tillbaka. kändes snopet att åka hem för det kändes som att man bara fått en liten hint av vad stan egentligen har att bjuda på. den känslan är jobbig. men vafan, billigt att flyga dit, billigt att bo, billigt att äta och framför allt att dricka, så vi ses väl snart igen baby buda!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar