onsdag 26 mars 2014

paniken som infinner sig när man får besked om att man ska flytta inom en månad och inser att man har två soffor, en hylla som väger 3 ton, matsalsbord och ett par byråar som man antagligen inte får med sig till sthlm eftersom man antagligen kommer hyra möblerat och heller inte får plats med hos föräldrarna om man inte vill ställa dem i stallet och ha 50 möss som inneboende när man sen ska använda möblerna igen. är det nu man hyr ut i andrahand eller?
(och JA jag har fått jobb i sthlm inom företaget jag redan jobbar på och börjar 28 april! BOOM!)
jag läser vår lokaltidning arbetarbladet varje dag. jag tycker det är mysigt med lokalnyheter och kul att läsa om vad som händer i kommun, även om det ibland ligger på en ganska låg nivå.
men jag blir också så himla arg ibland. idag till exempel så skrivs det om en skola i ockelbo som slutar med sin utomhuspedagogik på grund av vargparet som tydligen bildat revir i närheten av ockelbo har 'setts i anslutning till skolan'. alltså jag dör, lever vi på 1700-talet?

tisdag 25 mars 2014

dagens tråkiga: att lönen kommer men glädjen sköljs bort genom att alla räkningar måste betalas och jag måste köpa massa grejer till bilen.
dagens lite roliga: mitt regnummer kommer automatiskt upp när jag ska söka på biltemas sida. och jag ska boka biljett till sthlm direkt efter räkningarna <3
det ser också ut att bli en jättefin dag! perfekt eftersom jag ska ut till fimpan. alltså det man inte vet innan man har egen bil är hur jävla jobbigt det är med bilproblem, framför allt när man själv inte riktigt vet vad det är för fel/hur man kan åtgärda. och för att allt kostar pengar!! kylarn läcker så jag ska kolla om det funkar med kylarcement så jag slipper byta skiten (hoppas!!!). fick punka i vintras så kör runt på olika däck vilket man tydligen inte får, så ska till däckverkstad i hedesunda och fixa. och kanske byta till sommardäck när jag ändå håller på? vänstra framljuset måste bytas. och oljan skulle vara bytt i september, meeen............

söndag 23 mars 2014

var bara 30 min försenad i torsdags, fyi..
och 0 min idag. well done!
ville ju inte åka hem dock. vill ligga i soffan med kalle och känna hans värme och skratta åt alla töntiga one - liners i soa.
tänkte att skräckfilmsklubben skulle få rädda min deppsöndag men totalkraschade när jag kom hem. har så sjukt ont i huve .((((
oh well, tackar min älskade karl, hans roliga kompisar som vi drack öl med i fredags, och hanna såklart, för en jävla bra helg. imorgon är det jobb igen..

onsdag 19 mars 2014

men snöstormen ute?!?!? det enda jag kan tänka på är att varför i hela helvetet bestämde jag mig för att åka TÅG imorgon? kommer ju aldrig komma fram.

tisdag 18 mars 2014

har haft en sån himla deppig dag och så berättar kalle att han/vi ska vara kattvakt åt sin syrra från och med lördag och jag blir så löjligt glad, haha! egen lägenhet, stor tv och katter!! men bäst är ju att få hänga med kalle, såklart. längtar så galet mycket till torsdag. tryggheten, glädjen, kärleken. buhuhuhu blir alldeles gråtig, haha.

mitt livs andra stora kärlek, hanna, meddelade 'ven precis att hon lämnat in ledighetsansökan för midsommar. alltså midsommar, årets bästa!!!

tack hörni.

torsdag 13 mars 2014

igår hade jag och helena skräckfilmsklubb. lätt mina bästa dagar i vardagen!
vi avverkade;
the complex
japansk, ganska stillsam rulle som dock var riktigt läbbig på sina håll men ganska ofta när det gäller japanesfilm (enligt mig) så blir det lätt lite luddigt och många varför i huvet. och när saker händer typ helt utan mening eller anledning, eller ännu mer av en kass sådan, så gillar jag det inte riktigt.
dark house
helena marknadsförde den som en film med 'stjärnan från saw', jag ba vem är sjärnan från saw egentligen? så kollade upp och filmen hade samma regissör som jepörs krepörs!! haha, given success!! bilen går sönder, gravid kvinna mitt i allt ihop, ett läbbigt gammalt hus, yxor, 'stjärnan från saw' i grym peruk och bara allmän b - känsla. det gillar man ju.

nu är det bara att dra på sig jobbkläderna och börja jobbhelgen. woop, längtar till tisdag!

tisdag 11 mars 2014

men är så pepp på ryttareliten som börjar på svt om exakt 24 minuter!! två av mina bästa saker kombinerat; reality och hästar, YAY (och lisen)!
21:12
ok, peppen var lite överdriven. men glad för hästsport på tv. och lisen och hönorna!?! GOLLI.

har även snackat med kalle som är sjuk, aaw baby. vill ta med mig glass och åka dit och hålla om! fast en vill ju inte bli sjuk.
vila i frid nils horner, och tack för att du rapporterat från verkligheten så länge jag kan minnas.

lördag 8 mars 2014

FEMINIST JAVISST.

idag är det internationella kvinnodagen. fick höra förra veckan att 'om det ska finnas en kvinnodag ska det finnas en mansdag också'. alltså gäsp.
jag hade velat gå på demo, på bangs fest i sthlm, på nån annan fet fest i sthlm, osv. men jag tänker inte göra så mycket av det alls. jag ska ut till mina föräldrar och hugga i skogen och ikväll hata på mello (dock ej alcazar, älskar!!) med syrran. det blir bra. det är ju konstigt det där att man även vid 26 års ålder ibland känner sig så ledsen/osäker/rädd att man bara vill till mamma.
för övrigt strålande sol och klarblå himmel, yay!

torsdag 6 mars 2014

ja alltså, jag jobbar. och så glor jag på tv.
såg klart broadchurch, det var riktigt bra men blev väldigt illa berörd. annars har det varit mycket real housewives och så försöker jag komma på vilken serie jag ska börja se där det redan finns sådär en fem säsonger eller fler så man verkligen kan sträckkolla. tips? true detective är väl just nu (i mitten av senaste avsnittet) så jävla bra som tv kan bli.
ser även fram emot helgen då jag är LEDIG (iallafall lördag..)!!!!!!!! ska hänga i stallet och skogen för jag känner att jag behöver det. har nån konstig ledsenkänsla i kroppen som inte riktigt vill försvinna. mycket av den beror på att jag saknar kalle nå jävulskt och att jag inte kommer träffa honom på ytterligare två veckor. alltså jag går sönder. min älskade karl <3 och mycket beror på att det liksom inte händer nåt med det jag vill (dvs flytt, nya grejer i livet, nära till bästis och karl). hur jävla svårt ska det vara?!?! :((((((((((

tisdag 4 mars 2014

men vafan snackade jag för goja igår?!
jag kanske är världens bästa lärare!!
mina elever tyckte att jag var rolig (no shit..), ville att jag skulle komma tillbaka redan imorgon och en kille som jobbat som lärare FÖR lärare i eritrea tyckte att jag skötte mig bra. haha, ba tar åt mig! det var även två stycken som jobbat som personalchefer i sina hemländer och det var ju lite kul eftersom vi kunde connecta över det. vi pratade även tex om hur jäkla långt upp kiruna ligger och hur tråkiga vi svenskar är som inte vill ha nya kompisar. fick så ont i hjärtat när en tjej berättade att hennes grannar bara stängde dörren när hon kom utanför, fast hon gärna skulle vilja lära känna dem. fick även förklara ordet särbo, haha. och semlor!
som jag sagt förut, alla skulle unna sig en dag på sfi för det är verkligen GULD.

måndag 3 mars 2014

måndag = ledig! så himla bra va.
har tvättat men mest legat på soffan och avverkat the fall och southcliffe, båda jättebra. det första något bättre dock pga SCULLY! <3<3 har även nyss börjat kolla på broadchurch och det verkar ju också skitbra! har efter bara 5 minuter klarat bechdeltestet + gillar olivia colman skarpt.
imorgon ska jag göra debut som lärarvikarie på sfi. har varit där förut och hälsat på och det är ju så jävla kul och lärorikt men att vara lärare är nog inte min grej alltså. har läst igenom lektionsplanen 100 gånger men känner mig ändå livrädd. wish me luck!!