tisdag 11 december 2012

ICH LIEBE WIEN.

TORSDAG


först ett bevis på att jag faktiskt flög! först till berlin. vi var en timme sena så fick ta ett senare plan till wien. det var väldigt skönt att vara framme. mitt emot hotellet låg herr tauber som hade skitgod gulasch samt härlig österrikisk barmaid.
vi blev mätta och gick hem och sov.

FREDAG

fredagen var min favodag. det var sol och fint och vi sa god morgon till wien. jag hade nån idé om att hoppa av tunnelbanan på herrengasse vilket fortfarande är lite av ett mysterium men det blev bra ändå pga fick se hofburg och massa andra stora hus. efter att ha gått ett par kilometer åt fel håll åkte vi tillbaka till stefansdomen som var så galet häftig. nedanför stod en massa hästar som väntade på att dagens skift skulle börja. vi gick vidare genom stan och kalle posade snällt framför div gamla, stora byggnader för att göra mig glad. haha.
sen åt vi den fetaste cordon bleu-en på nachmarkt. så jävla goooood.
efter fettfesten var vi tvungen att åka hem till hotellet och vila lite. på kvällen åkte vi och drack punsch på julmarknaden nedanför schönbrunn och fortsatte sen runt schwedenplatz. hittade ett antal schyssta barer och åkte hem skitfulla vid midnatt. avslutade med sån stört god korv i närmaste korvkiosken.

LÖRDAG

första anhalt på lördagen var hunderwasserhaus som var så jäkla awesome!! och för första gången i wien upplevde vi att det faktiskt fanns turister.
sen tog vi bussen till bratislava, slovakien. om ni tittar noga på bilden ser ni kanske slottet där på en kulle. brattan var väl sådär. öststat, inte så mycket exciting att se, KALLT. hade fått tips om slovak pub där vi väntade aslänge på en hyffsad schnitzel. sen gick vi till bussen igen..
åkte hem och chillade och åkte sen till stubentor och åt sjukt god middag på nån restaurang som kändes som tyskt 80-tal. sen drack vi drink på en coctailbar och sen nån öl på ett café som kändes som nåt slags kulturhak. sen åkte vi hem och tog självklart en körv på favostället.

SÖNDAG

gick upp, gjorde oss iordning och avslutade wien - resan med apfelstrudel och brauner (kalle lyxade med nån chokladtårta..) på aida. kedja men himla bra! sen flög vi hem, åt max på arlanda och pussades hejdå för denna gången.

himla bra semester för övrigt. gjorde av med lite pengar, hade världens bästa resesällskap, åt jättegod mat, såg jättefina och häftiga saker. kan VERKLIGEN tipsa om att åka till wien. fantastisk stad. vi ska lätt tillbaka, helst nångång när det är varmare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar