tisdag 19 augusti 2014


äntligen var det dags för skottlandsresa, här peppad på kristinebergs tunnelbanestation.
vi flög med x antal klagande pensionärer till edinburgh. jag var pepp pga så himla fin stad men vi döpte snabbt om stan till helvetet på jorden (så mycket turister, så pass dålig stämning) och tog bussen till glasgow istället.

där var allt som man vill att det ska vara <3

alltså, glasgow är väl kanske inte den vackraste staden men så jävla bra. det enda negativa är att deras dialekt är extremt svår att förstå. var kaxig innan och ba äh, man kan väl engelska! men.. nja. men det låter fint!! det var även vm för säckpipeband i helgen så på fredagsmorgonen ramlade vi in i ett band som tränade vid floden. lite random bagpipers tackar man ju inte nej till!
senare på eftermiddagen på fredagen sa vi hejdå til glasgow för att ta tåget till aberdeen. scotrail verkar inte vara bättre än sj på att hålla tider men lokföraren pratade så himla gulligt så det var svårt att vara sur. tågresan var nog min bästa ever. kalle var rolig och utsikten fantastisk. bredvid oss satt ett par som skulle ta färjan till shetland. fick ett sånt där längt - sug i magen. en annan gång..

i aberdeen var pådraget om ett independent scotland lite större än i glasgow. det var YES! - propaganda lite här och var. på nedre bilden har ni en staty med robert the bruce (ni som sett brave heart kan historien, LOL) med en YES! - sticker på sitt papirus.

annars var aberdeen bättre än vi hoppats på. lite renare än andra brittiska städer men annars pretty much the same. jag shoppade järnet på primark (kalle satt under tiden på närliggande café och fixade sitt lag i fantasy premier league..), åt fish cakes, haggis, drack en del öl, promenerade på stranden <3<3<3<3<3, var kär osv. bra skit.

igår var lite av en skitdag av en del anledningar. främst för att vi var tvugna att åka hem såklart, det ville vi inte. men vi var även tvugna att hänga ett par timmar i edinburgh.. och puben vi skulle äta på serverade bara frukost, greggs hade inga chicken bake kvar, bussen vi skulle åka med 'gick sönder' så vi fick vänta extra länge, vi höll inte på att få plats på flyget hem (JÄVLA SAS). yes. men jag fick se slottet iallafall.

ååh, vill bara tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar