söndag 29 januari 2017

jobbar i helgen. hade ett litet bryt imorse för jag tycker att det är jävla skit att behöva jobba helg och är också så jävla överarbetad och sönderstressad. men, det var rätt skönt att få grina lite och tanken på att min ersättare på praktiksamordningstjänsten börjar om bara en vecka är, alltså.. obeskrivbar.
det gick liksom in imorse. att jag väldigt snart slipper det här. och hur mycket det tärt på mig.
jag trodde att det skulle vara heaven att styra över sina egna arbetsuppgifter, att bygga upp sin egen arbetsroll, att skapa rutiner osv. men det har inte funnits nån tid att styra upp. det har bara varit KÖR KÖR KÖR i 150 hela tiden. och aldrig någon kontroll på nånting. aldrig några riktlinjer eller nån styrning uppifrån eller från sidan. jag har varit helt ensam och inte fått hjälp från nån. inte någon gång en fråga hur det går, hur det känns, hur man kan hjälpa mig för att göra det bättre. bara krav från chef, lärare och verksamheter. försöka förklara för lärarna hur viktigt det är att få information från dem för att skicka vidare, tjata på dem under ett helt år, få tjat och arga mail från verksamheter som inte får sin information i tid. försöka förklara men ändå hålla vår organisation i ett gott ljus och därmed aldrig kunna säga sanningen.
elever som kräver, gnäller och tjurar. elever som blir besvikna. försöka upprätthålla någon sorts regler men få krav och gnäll från lärare och gör undantag, får tjat och gnäll från elever för deras klasskompis fick ju så och så.
EXTREMA stresstoppar där det inte finns en enda person att fråga om hjälp.
och för att inte tala om alla jävla surisar som inte vill ta emot elever. att aldrig ha tid att faktiskt bygga upp en relation med någon utan behöva jaga 300 platser inför varje praktikperiod.

jag trodde att jag skulle palla det liksom. men icke. tror inte att nån gör det under de här förutsättningarna.

om en vecka slipper jag alltså detta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ska fira glass och champagne.

fredag 27 januari 2017

HEJ! jag lever och tänkte tipsa om en liten pärla till film som jag tycker ni ska se om ni inte har nåt annat för er i helgen.
den heter stuart: a life backwards och handlar om alexander som är författare och vill göra nåt bra för samhället, och börjar hänga med stuart som är alkoholist och allmänt trasig.
den är så himla sorglig men ändå skrattar man hela tiden.

kom över den för några år sen när jag dödscrushade på benedict och är så glad för det. älskar benedict OCH tom hardy (blev så extremt impad när jag såg honom i bronson (vilket var det första jag såg med honom, i believe), så jävulskt bra skådis) och det är så fint att se dem i den här.
so go on, download it eller ha tur och hitta den på hbo nordic.

älsklingar.