torsdag 28 april 2016

kalle opereras idag och jag är så himla nervös. vill bara att han ringer och säger att allt gått bra och att han lever.
försöker tänka att både kirurg och operationssköterskor är proffs och att det är en rutinoperation osvosv men ändååå :((((

12 timmar senare och jag har inte hört nåt. kändes som en film när jag ringde huddinge och ba VAR ÄR MIN KARL?!?!!?
fick prata med en supergullig sjuksyrra som berättade att operationen gått bra och att kalle inte vaknat än och inte kommer hem förens i morgon och att jag kunde ta det luuuungt. älskar sjuksyrror, så jävla proffsiga. tack gullsyrra, nu kan jag sova lugnt inatt!

söndag 24 april 2016

vill döpa det här inlägget till 'musiken ni skäms över att jag lyssnar på'. hehe.
jag lyssnar ju liksom inte på ny, fräsch musik och har också totalt övergett sånt som är creddigt (förutom inom synthen, men bara man säger att man lyssnar på synth är man väl ocreddig?). istället lyssnar jag ca bara på sånt jag lyssnat på sen jag var 14. tänkte att vi skulle prata lite om det. eheheheee.
ett av mina bästa band är nämligen rammstein. så himla pinigt va!!!!
varför älskar jag rammstein? för att jag gillar det monotona och hårda, det industriella, lite synth på det, den extrema ironiska maskuliniteten och ironin och humorn i allmänhet (<3), tyskan såklart, till jävla lindemann (frikort nr 1) och att det alltid är en sån jävla show!
har sett dem live två gånger och har aldrig haft så jävla KUL på spelning. jag vill ju typ vara med i rammstein, skulle vara så hård.
det finns ju extremt många guldkorn men det här är nog mina absoluta favoriter:

när kruspe kör igång på gitarren, mår bra asså.


96! så himla länge sen.
bubblare: engel, mann gegen mann, sonne.
så glad att de slutade med skatepunk och började med den här galenskapen istället.
och är så ledsen för att de bara spelar festivaler i sommar ,_______,,,,,

så, nu behöver ni inte skämmas mer idag!

lördag 16 april 2016

tycker ni ska göra er själv en tjänst och se den här filmen (eller läs boken). så himla, himla rolig och ganska viktig.

söndag 10 april 2016

spaningar och händelser i veckan som gått:
x allsvenskan har börjat!!!!!! jag hatar bajen, älskar djurgården och hoppas det går bra för östersund (och gefle och sundsvall..)!!
x jag har ju ett jobb nu där jag är ensam på mitt ansvarsområde och det ansvarsområdet är ganska, viktigt så att säga. om eleverna inte kommer ut i praktik så får de inte godkänt i sina kurser, tex. och jag tyckte det var så jäkla skönt när jag började att liksom sköta mig själv och inte var beroende av nån annan. men den här veckan har det verkligen känts som att det hade varit skönt med iallafall en kollega som kan hjälpa till.. satt i fredags kväll och mailade liksom. MEN men, fördelarna väger upp nackdelarna och jag har lärt mig en hel del inför nästa praktikperiod som inte är förens i augusti!!!!
x det var min tur att bestämma ställe för middagsklubben i veckan och jag valde aifur! tyckte det var kul och LÄTT värt. och hör sen!
x sjukt kasst att lägga ner findus i bjuv och sjukt bra att politiker engagerar sig och tycker att det är dåligt. men asså, var har ni varit ni makthavare när hela sverige lagt ner de senaste 10 åren? varför bryr ni er nu? när 1100 pers blev av med jobbet när ericsson la ner i gävle kunde de ju gå till arbetsförmedlingen, tyckte sossarna.
x såg "nya point break" igår och alltså, varför gjordes den filmen? SÅ JÄVLA DÅLIG.

lördag 2 april 2016

min spontana känsla när kalle ska åka iväg och jag ska få vara ensam på våra 28 kvadrat är "FYFAN VAD SKÖNT". och ja, det är skönt ett par timmar.
de timmar jag städar och plockar iordning och tittar på senaste avsnittet av the walking dead. men sen då! sen vill jag ju vara med honom.

sen jag blev ensam imorse har jag läst hela anna mannheimers bok 'mitt liv som gift' och jag har gråtit, skrattat och känner också att jag älskar kalle så himla, himla mycket.
såhär skriver anna och jag tycker det är så fint och bra och något jag ska komma ihåg;
'visst blir man irriterad men jag står ut med en man som råkar slänga den ena av mina superdyra stövlar när han rensar i hallen, som köper en enorm ljusrigg med tillhörande strålkastare för att den kan vara bra att ha, aldrig tar ett steg utan sin ipad, tramsar bort hela utvecklingssamtalet på skolan med att berätta roliga anekdoter, vägrar kolla kartan innan vi åker och alltid kör fel, handlar en ny rolig tandkräm med prickar i men glömmer att köpa mjölk, blir tvärsur om man säger att han har gjort fel, snor min brunkräm, säger att han ska måla elementen men gör det inte, köper en åkgräsklippare som aldrig startar och som sen står kvar som ett rostigt minnesmärke ute på ängen, slänger smutsiga strumpor och blöta handdukar på golvet, ..., och som aldrig, aldrig får tillräckligt med gos, kill i nacken, ryggmassage, kli på ryggen, pill i håret eller sex.
men samme man går alltid upp och sätter på kaffe på morgonen, köper enorma fång med pioner, peppar mig när jag är rädd och lugnar mig när jag är orolig. och varje dag när jag kommer naken ur duschen med fräknar, orakade ben och celluliter så tittar han på mig med sina blåa, blåa ögon som om han aldrig sett mig förr och säger 'fan, vad du är vacker!'
man får helt enkelt testa hur irriterad man blir och hur irritationen står i proportion till resten av relationen.'