torsdag 7 januari 2016

kolla schysst film kalle gjorde från paris-resan!

jag skulle fan kunna bo i paris. iallafall ibland.
vi kom ner sent på torsdagskvällen och tog en taxi hem till den lilla lägenheten vi hyrt uppe i montmartre. vi tog en runda i kvarteret och åt en kebab, sen gick vi hem och la oss.
på nyårsafton vaknade vi som vanligt runt 06, gjorde oss iordning och var vid triumfbågen vid 09! det var bara ett par st asiater som joinade oss med sina avancerade kameror och kawaii poser. vi promenerade sen champs - elysees ner via grand palais till eiffeltornet och trocadero. vädret var perfekt och de största turistmassorna hade inte orkat sig ut än, perf!
vi bestämde oss för att avverka notre dame också och det gjorde vi. vid den tiden hade turisterna definitivt vaknat.. vi tog en bakgata tillbaka till tunnelbanan och åkte hem för att nappa. det var ju trots allt nyårsafton så en var ju tvungen att vara uppe längre än till 22, då vi oftast går och lägger oss.. vi åt en ganska oflådig, tidig middag på ett brasserie i närheten och efter det satte vi oss på en liten bar kalle kollat in kvällen före. och vilken jävla tur att vi gick dit!!! skrattade så mycket den kvällen och träffade jättetrevligt folk, bland annat en kvinna som vi fick höra i efterhand hade överlevt terrorattacken 13 november och var stammis på baren och det var första gången hon var där sen en självmordsbombare sprängt sig själv alldeles nära henne när hon jobbade en helt vanlig kväll på sitt café. oh well, det var hur som helst en toppenkväll och jag blev skitfull och firade in det nya året tillsammans med halva paris uppe vid sacre caeur. jag vill fortfarande tro att jag sprang upp för alla de där trapporna men enligt kalle är detta ej sant...
dagen efter var jag SÅ JÄVLA BAKFULL. fanns ingen chans att vila då kalle hade korn på kyrkogården där jim morrison ligger begravd och dit GICK vi. har nog aldrig gått så sakta, haha! åkte sen hem och vilade för på kvällen hade vi bokat bord på brasserie flo. det var ju sådär att sitta där snorbakis och trött men maten var god och det var kul att kolla på de skillade servitörerna.
på lördagen var vi mycket piggare och begav oss till stan för att hitta den där töntiga bron där folk hänger hänglås för att deras love är forever. de hade ju tydligen bytt brojävel så vi kom helt fel och sket i att leta efter den de bytt till (om de ens bytt? har de bara tagit bort alla lås?) utan gick till louvren och sen vidare till concorde och tog tuben hem. vi åt god middag (confiterad anka, asså <3) och på kvällen gick vi tillbaka till olivier och bästa baren i stan! träffade ett par från england som var helt lovely och som lärde oss spela spoof. vid 22 gick jag dock hem för att flyga bakfull känns fortfarande rätt risky..
söndagen var hemresedag och det var väl egentligen en enda lång väntan på att flygbussen skulle gå vid 17 men vi hann både turista, äta gott och chilla.
så, tack paris, it was delightful.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar