söndag 31 augusti 2014

FYFAN VILKEN JÄVLA HELG!!!
så fantastiskt av min karl att komma hit igår kväll och få mig att skratta och värma mig i sängen hela natten (till 05:20 då jag var tvungen att gå upp och åka tillbaka till helvetesmacken) och hanna som också är ett glädjeämne i livet och tack för att jag slipper vara ensam.
och imorgon ska jag få sälja böcker igen!
fokus på det positiva.................

fredag 29 augusti 2014

oh well, efter att ha sett mer än 2 avsnitt av the wire är jag FAST! älskar att så många från oz är med <3
idag var för övrigt en sån där dag på jobbet då allt är skit. jättemycket folk vilket gör att man ligger efter hela tiden, kunder som ber om hjälp med jävligt konstiga och omständiga grejer (tex en kvinna som ville ha hjälp med att byta lampa (som vi ibland hjälper till mig om vi har tid/lust men som inte är nånting vi ska göra egentligen pga kan ha sönder grejer och ingår inte ens i vår arbetsuppgift) och min kollega försökte men kunde ej, hon kommer in och ba 'är dt ingen annan här som kan? verkstan sa att om nån gjort det förut så kan man' och nej sorry my lady, du får väl åka till verkstan och BETALA för det då istället (typisk grej man stör sig på en jobbig dag)), saker tar slut, saker går sönder, folk spiller kaffe över hela golvet OCH SÅ VIDARE.
min chef ba såhär hade ni det inte i gävle va? eh jo, typ varje torsdag - söndag.. det saknar man ju inte.
och längtar inte till imorgon bitti då typ ALLA bilar, lastbilar och släp ska ut inom 2 timmar. och vi är tre pers. YAY!

onsdag 27 augusti 2014

ikväll händer det! jag och hanna börjar glo på the wire, 50 år senare. pepp!

måndag 25 augusti 2014

om jag orkar med att jag har det absolut sista avsnittet av true blood på datan? svar nej.

söndag 24 augusti 2014

ÅÅÅHH vilken bra helg jag har haft!!
i fredags träffade jag äntligen helena efter typ, ja, 3 månader? vi hade sjukt mycket att ta igen (haha!) och det var så härligt.
igår tog jag bussen till gärdet för att hälsa på min kusin och hennes kalle som fick en brand new dotter för 4 veckor sen. är ju ingen kid lover men självklart tycker jag att det är stort att få träffa en helt nya person som kommer vara en del av hela mitt liv. mamma och pappa kom också ner från fimpan och efter gärdet åt vi middag på östermalm och gick sen på den girige på dramaten. johan rabaeus, vilken jävla stjärna. spottade även gösta ekman, pappa och jag blev rejält starstruck.
när jag kom hem stod kalle utanför och väntade. min karl <3 idag promenerade vi längs vattnet från fredhäll till stadshuset, tog en kaffe på vägen och en burgare när vi kommit till stan. sen åkte vi hem och såg tillbaka till bromma och alltså, helt ok måste jag säga! blev förvånad. nu har han åkt hem och det är ju tomt och tråkigt, hoppas hanna kommer hem snart..

tisdag 19 augusti 2014


äntligen var det dags för skottlandsresa, här peppad på kristinebergs tunnelbanestation.
vi flög med x antal klagande pensionärer till edinburgh. jag var pepp pga så himla fin stad men vi döpte snabbt om stan till helvetet på jorden (så mycket turister, så pass dålig stämning) och tog bussen till glasgow istället.

där var allt som man vill att det ska vara <3

alltså, glasgow är väl kanske inte den vackraste staden men så jävla bra. det enda negativa är att deras dialekt är extremt svår att förstå. var kaxig innan och ba äh, man kan väl engelska! men.. nja. men det låter fint!! det var även vm för säckpipeband i helgen så på fredagsmorgonen ramlade vi in i ett band som tränade vid floden. lite random bagpipers tackar man ju inte nej till!
senare på eftermiddagen på fredagen sa vi hejdå til glasgow för att ta tåget till aberdeen. scotrail verkar inte vara bättre än sj på att hålla tider men lokföraren pratade så himla gulligt så det var svårt att vara sur. tågresan var nog min bästa ever. kalle var rolig och utsikten fantastisk. bredvid oss satt ett par som skulle ta färjan till shetland. fick ett sånt där längt - sug i magen. en annan gång..

i aberdeen var pådraget om ett independent scotland lite större än i glasgow. det var YES! - propaganda lite här och var. på nedre bilden har ni en staty med robert the bruce (ni som sett brave heart kan historien, LOL) med en YES! - sticker på sitt papirus.

annars var aberdeen bättre än vi hoppats på. lite renare än andra brittiska städer men annars pretty much the same. jag shoppade järnet på primark (kalle satt under tiden på närliggande café och fixade sitt lag i fantasy premier league..), åt fish cakes, haggis, drack en del öl, promenerade på stranden <3<3<3<3<3, var kär osv. bra skit.

igår var lite av en skitdag av en del anledningar. främst för att vi var tvugna att åka hem såklart, det ville vi inte. men vi var även tvugna att hänga ett par timmar i edinburgh.. och puben vi skulle äta på serverade bara frukost, greggs hade inga chicken bake kvar, bussen vi skulle åka med 'gick sönder' så vi fick vänta extra länge, vi höll inte på att få plats på flyget hem (JÄVLA SAS). yes. men jag fick se slottet iallafall.

ååh, vill bara tillbaka.
kalle skickade just denna bild till mig;

.....................
alltså väldigt gulligt att göra titanic på stranden i aberdeen osv. men vad gör jag? dansar med fingrarna i vädret (som mamma gör till bruce springsteen)? guld.
skottland var för övrigt bäst. återkommer till det.

onsdag 13 augusti 2014

ok, väskan är packad, kronorna utbytta mot pund i plånboken, mp3n laddad med bagpipes och fiddles och JAG ORKAR INTE VÄNTA LÄNGRE!!!!!!!!!!!!!!!

söndag 10 augusti 2014

scotland wha hae!

på torsdag tar jag med karln till himlen på jorden, dvs skottland!!!!
jag hade ju helst stannat ett par veckor. hyrt bil och stannat vid alla slott och i alla små byar och spanat efter nessie och klappat kor och får och klättrat i highlands och ätit haggis. men nu blir det bara slott, princess street och (ofrivillig) konst i edinburgh, öl och shopping (PRIMARK! BOOTS!) i glasgow och ett par dagar av ? (FUN) i aberdeen. är så otroligt pepp alltså. så pass pepp att jag inte ens tänker på flygresan, DÅ jävlar.

workers unite!


jobbdebatt ikväll. jag är redan förbannad.

måndag 4 augusti 2014

en helt fantastisk grej är att kalle bor hos mig den här veckan (åtminstone)! det kassa med det hela är att jag jobbar natt till fredag och alltså typ inte kommer träffa honom. buhuuhuhu.