lördag 31 maj 2014

high five.

VI FICK DEN!!!
idag har vi skrivit kontrakt och fått nycklarna till en dröm till lägenhet! stor tvåa i fredhäll med UTSIKT, precis ovanför badklippor och med stor uteplats. på onsdag flyttar jag in!!! hanna kommer i helgen.
det känns så oerhört bra.
så himla bra helg för övrigt. igår var vi bjudna på middag hos sigrid. gagge och signe var också på plats, och sigges tjej malin från åmål! så bra dialekt! fick jättegod mat och god sprit. sen promenerade vi till strand. på vägen hann jag ramla och slå upp knät när jag klättrade på nåt berg för att hitta bra kissplats, men vad gör man inte! hade sen SKITKUL på debban. dansade till allehanda indiehits från 2000 - talet, snackade skit med random folk osv. väldigt rolig kväll.
idag gick vi först och fixade lägenheten, sen mötte vi upp eva, alex och oskar för att heja på anna som sprang maraton! så himla grym hon är alltså. blev nästan rörd. sen gick vi odenplan - karlberg - fridhemsplan och efter det unnade vi oss indiskt och sen däckade jag i soffan. hanna gick nyss till jobbet, jobbar natt. kalle är för bakis för att hänga men får förhoppningsvis krama honom imorn.
high five på denna helgen alltså.

torsdag 29 maj 2014

vågar nästan inte skriva det här för jag vill inte jinxa men kan vara lite hemlighetsfull så kanske det inte gör nåt! jag och hanna har ju haft lite otur med vårt lägenhetsletande. en snubbe gick helt upp i rök dagen vi skulle skriva kontrakt (och eftersom vi fått den lägenheten tackade vi nej till en annan och gjorde oss lite 'ovän' men den tjejen så vågade inte säga att vi var intresserade igen ._.), två andra hyrde ut lägenheterna 2 sekunder innan vi skulle komma och kolla, OSV. men nu kommer vi förhoppningsvis, inom en vecka ha en gullig tvåa med mälarutsikt i ett drömområde! alltså.

tisdag 27 maj 2014

dagens sjukt jobbiga: en stuga jag alltid velat ha, ett par km från mina föräldrars hus, nästan mitt ute i skogen, är till salu. den har sån extrem astrid lindgren - potential med gullig trädgård med fruktträd, lagom stort inomhus, uthus där man kan bygga gästrum/verkstad och det ligger så himla fint efter vägen. ni vet ett sånt där litet torp som man bara dör över hur gulligt det är. det värsta av allt är att jag har råd att köpa det.

måndag 26 maj 2014

ja, jag tänkte också snacka lite om eu - valet!
first, jag är vänsterpartist och ganska anti eu. men självklart röstar jag ändå pga 1. jag anser att det är en plikt att rösta när man lever i en demokrati. 2. jag tycker det är väldigt häftigt att jag faktiskt FÅR rösta och även om min lilla röst är en fis i rymden så har jag ändå MÖJLIGHETEN att påverka = coolt.
jag tycker det är trist att bara halva folkstyrkan gör sin röst hörd. det finns liksom ingen bortförklaring? jag hoppas verkligen att folk inte är less på allt val/rösta-tjat i höst för FAN om folk inte röstar då .( bort med moderaterna!!
självklart är det också skrämmande att extremhögern blir starkare. och att sd fick 18% i min uppväxtort (men moderaterna 10, HÖHÖHÖ) och 12% i mitt valdistrikt. vad gör vi?

lördag 24 maj 2014

jaha, vad har jag gjort den här veckan då?
jag har varit i fimpan och gjort bilen redo för besiktning, som den gick igenom!!! jag har varit på trav i lindesberg och vunnit pengar. jag har kört lastbil på jobbet och nästan trashat en spolarvätskepump. har letat efter lägenheter, sökt jobb och ätit nästan bara skräpmat. jag har myst med hanna i soffan, röstat i eu - valet och haft både sigrid och anna över på middag. så himla kul! har även svettats ganska mycket och pussat kalle en hel del. helt ok vecka med andra ord, och jag har hela söndagen kvar!

måndag 19 maj 2014

en av de bra många bra grejerna med att bo i stockholm är att det blir så mycket roligare att åka 'hem'. snart tar jag tåget till tierp där pappa hämtar upp mig och så ska jag städa min bil för det är besiktning på torsdag och även om den säkert är helt körd kan den iallafall vara fin innuti! sen ska jag till min lägenhet och damma lite kanske, tömma frysen och hämta post. efter det ska jag hälsa på sandra och tove på macken!!! <3
imorgon ska jag och pappa till lindesberg på trav. alltså själva travet känns väl sådär, men kul med tur!
ska även bli gött att träffa hästarna, köra bil och höra allt byaskvaller. ses på instagram (fparling)!

torsdag 15 maj 2014

har de senaste dagarna lyssnat på p1's dokumentärserie om folk som röstar på sverigedemokraterna när jag åkt fram och tillbaka till jobbet och fan vad illa till mods jag blir. jag blev nästan illamående när jag lyssnade på 'flykten från pisslandet'. hur de 3 personer som blev intervjuade, byggde sin bild av sverige genom flashback. hur ingen av dem egentligen umgicks med nån (en ursäktade tex sin heshet under intervjun med att han ju sällan pratade), inte läste tidningar utan umgicks/läste alla 'nyheter' på flashback. och ironin i att de 'inte ville vara med och betala' i sverige utan ville fly utomlands?! en snubbe skulle flytta till england...................................
bra skit iallafall, in på p1's hemsida och ladda ner!
kan samtidigt bli lite irriterad över hur sverige bemöter sd just nu. don't get me wrong, jag vill inte ha rasister i min regering. jag vill ju helst inte ha rasister alls såklart!
men att kasta ägg på jimmie leder nog bara till fler '4 av 5 i min familj kommer rösta på sd, vad säger ni nu då vänsterpack!??!' - kommentarer. och nä, jag vet inte hur vi ska göra. men med tanke på att sd kan bli sveriges tredje största parti i höst (PANIK!!!!!!) så kanske det inte är en liten skånsk fjant vi ska fokusera på, liksom.

lördag 10 maj 2014

brittiska skådisar som EJ varit med i morden i midsomer: 0.
ok, inte riktigt men nästan!

torsdag 8 maj 2014

imorse vaknade jag hos kalle. han gick till bussen och jag gick till tunnelbanan och det bara sprudlade i lillhjärtat. inte bara för att jag får vakna bredvid karln jag älskar en helt vanlig torsdag, utan för att jag bor i stockholm. det känns så jävulskt bra!!!!!
boendesituationen går väl sådär dock. hade en jättefin lägga som vi skulle skriva kontrakt på men snubben som skulle hyra ut gick upp i rök, igår skulle vi kolla på en annan och rullade in med tuben på stationen vi skulle till och precis då får jag ett sms där det står att den redan blivit uthyrd.
men vi har det ganska bra på fridhemsplan. eller ganska?! det är lite litet men så himla mysigt att bo med hanna. och 20 min till kalle, 20 min till jobbet, utan byten! känns så lyxigt.
imorgon ska jag jobba. inget illa om macken eller de som jobbar där men jag hoppas verkligen att jag får säga upp mig snart.

onsdag 7 maj 2014

men är det roligt att fylla år längre?
i måndags fyllde jag 27 och det var den deppigaste dagen på mycket länge.
alltså är väldigt tacksam över alla som gratulerade mig, för kalle som gjorde helgen innan så himla bra och för kajsa som kom förbi med blommor och framför allt för hanna för hon är bäst!!
men det kändes ändå så himla deppigt. kanske för att man tänker att födelsedagar ska vara en massa ballonger, fest och kul men det var det inte, kanske för att det kändes sådär att fylla 27, och kanske för att det var måndag och jag jobbade.
MEN försöker komma över det här, embrace:a att jag är 27 och det ändå känns ganska fett och vuxet, och tänker att jag kanske kan ställa till med fest i fimpan i sommar. det blir kul!

torsdag 1 maj 2014

jaha, hur har de första dagarna som stockholmare varit då?
helt jäkla awesome kanske?!?!
kom till stan vid 15 i tisdags (tack för skjutsen papi!), mötte upp hanna utanför lägenheten, chillade ett tag, köpte pirra precis utanför porten och kollade på tv resten av kvällen. kajsa kom också förbi. igår åkte jag och hanna till eva och oskar på lappis. promenerade i stora skuggan och hälsade på lamm! jag och hanna sket lite i att det var valborg, förutom att vi drack ett par glas vin. vid 22 ringde kalle som var trött på valborg och så möttes vi upp på gamla stan och åkte hem till svedmyra. alltså den känslan, att ba vi möts om en halvtimma! <3
på måndag börjar jag jobba. innan dess ska jag klänga på kalle så mycket jag kan, ha jurassic park - fylla med hanna och eva och bara njuta av tanken att jag bor på fridhemsplan.