måndag 30 september 2013

har sån resfeber!! kollar 100 ggr om jag packat tillräckligt många trosor eller om jag har passet med mig. efter att ha packat en miljon väskor i mitt liv fattar jag inte att jag ALLTID nojar över att jag inte har med mig tillräckligt med grejer.
åååååååh, vill bara vara framme i budapest för det mesta innan är bara ångest.

söndag 29 september 2013

v. 39.

den här veckan har varit så jävla bra. varför? för att hanna varit hemma!! alltså männskan. <333
jag har jobbat en del också, och har även hunnit med en trip till stockholm där jag gick på jobbintervju och igår hade vi kräftis i järbo med måns och evelina. m och e är tydligen helveg nu för tiden så jag och hanna åt ett paket kräftor var!!! alltså heaven.


veckan som kommer hoppas jag få besked i två rekryteringsprocesser som jag är inblandad i. eva ska bli mamma också och jag och min karl ska till budapest. bra vecka med andra ord!

lördag 28 september 2013

åh gud. vaknar vid 08, brygger lite kaffe och sätter på radion och vem fan är på morgonpasset om inte karln som snott mitt drömjobb?!?! bo eriksson, KÖNG. att få forska om monster (och massa annat awesome, tex fantasy), orkar inte!!!!!!!!

måndag 23 september 2013

har börjat bearbeta att jag ska upp och flyga igen om en vecka. oftast innan jag ska sova och mest i form av att hålla hårt i kudden och försöka att inte sluta andas. kan jag bara skärpa mig?!? jag kan nästan vara säker på att det går bra och dessutom har jag kalle med mig och fan vad jag är trygg med honom.

20:55
första avsnittet av bron säsong 2 och en tiptop, gillar denna måndagskväll.
åh gud <3

torsdag 19 september 2013


mamma tränar sikte inför älgjakten på syrrans dyrgrip till häst..

onsdag 18 september 2013

TJABA.


idag är det en helt vanlig, ovanlig onsdag.
jag har lite olika saker jag vill blögga om:
x (tar detta först så är det gjort) kristian är död och även om jag inte kände honom och nästan aldrig vågat läsa hans blogg för jag har dödsångesten från helvetet så känns det så sorgligt och det är jävligt jobbigt att bli påmind om den där satans cancer som tar vilka den vill, när den vill.
x under the dome är verkligen inte bra. så tråkigt amerikanskt.
x jag har sökt ett jobb jag verkligen vill ha. hoppas, hoppas.
x SAKNAR KALLE!!! tönt....
x idag är dagen då det är beräknat att evy ska klämma ut ongen. så fet men konstig känsla att hon ska bli mamma. längtar efter allt kul jag ska göra med den personen. åh, grinar!!!
x tänkte igår på varför jag tycker det är så kul med fängelser och att det kanske är för att man inte har nån kontakt med den världen. MEN jag har faktiskt varit på ett fängelse! the story: gymnasieföreningen jag var med i lussade varje år runt om i stan och ett år fick vi äran att lussa för the inmates på fängelset. var så pass nervös? gick igenom nån säkerhetskontroll och 100 dörrar och kom in i matsalen där alla satt. luciatåg är ju inte det roligaste och det märktes väl lite, men tror ändå de tyckte det var rätt fett, kanske mest pga gymnasiebrudar.. sen fikade vi med ett cell block (alltså vad heter det på svenska, avdelning?), de hade bakat peppisar och grejer. det var nice.
när vi kommit ut genom alla gallerdörrar och ut på gården skrek nån genom ventilationen (enligt vakten) så det ekade på hela gården ba 'heeeeeeeeejdåååååååååååå'. då kändes det som fängelsefilm.
xden här låten är så jävla bra:

tisdag 17 september 2013

så, då var jag klar med orange is the new black. känner mig helt tom.
vilken jävla serie?! kommer sakna ihjäl. skönt att det kommer ny säsong.
jag får väl glo på oz sålänge. fast trots att den är så bra så den ligger på top 5 - serielistan så är den ju så våldsam, alla man gillar dör så småningom och laura prepon är inte med (herregud, snygga jävel!!!!!!!!!!) .______.

måndag 16 september 2013

ett femte jobbskatteavdrag, jo jag tackar jag.
'enligt regeringens beräkningar ska det femte jobbskatteavdraget ge 13000 nya jobb.' REALLY!??!?!!?!?
men välfärden kommer tydligen fortfarande hålla god kvallitet. konstigt, då tex både kommun och landsting redan nu kämpar för att få ihop det, tex att det är för lite personal på sjukhus och äldreboenden och att alla hela tiden måste spara in på allt. jag tror faktiskt att tex sjuksyrror och vårdbiträden skiter i om de får 200 spänn mer i månaden om de slipper stressa ihjäl sig på sina jobb och nästan varje dag känna att de inte hinner ge kunder och patienter den omsorg de behöver. TEX.
fuck you alliansen, jag längtar till nästa höst. och jag hoppas att ingen av mina nära och kära blir arbetslösa.
bra skit atm

angel jävla haze, love.

såklart. blev så jävla paff när jag fick reda på att detta var regina spektor pga gillar ej henne. men denna låten är ju skitbra, är det en cover? känns verkligen som att jag har hört den förut.

för att gaga alltid är en fest.

de har släppt nytt album och det gillar jag.

den som inte känner för att dansa till denna låt är ju lite störd.

söndag 15 september 2013

back from estocolmo!
alltid surt, men har haft en skitbra helg!
torsdag: mys, fredag: mys, lördag: djurgårdsnörderi, demonstration mot svp:s demo i stan, schysst middag på sue ellen och sen ett par öl på kalles guldklimpspub på söder som verkligen var en guldklimp. idag var jag sur över att jag bokat tåg alldeles för tidigt, fast det är ju nästan alltid för tidigt.. men skönt att komma hem i tid antar jag.
imorgon tänkte jag vara ledig men nä, stängning 5:e måndagen i rad. guldpass.

för övrigt, alltså orange is the new black. ja, ni har sett det redan och älskar't så ska ej hålla på. men fan vad typ alla är såna brudar man sett nån enstaka gång och ba vill se mer??! och captain janeway! well done casting, well done.

onsdag 11 september 2013

tar en paus från orange is the new black (pga vill spara FÖR DET ÄR SÅ JÄVLA BRA!!!!!!!!!) och ser ett par avsnitt av under the dome. kommer jag palla? vet ej. två saker som min ångest typ baseras på, hanteras på det typ värsta sättet; att vara instängd och det där med att vi människor inte är övermäktiga utan egentligen ganska små.
men kan inte låta bli för det verkar så bra? + stephen king som skrivit. vi får se hur det går.

tisdag 10 september 2013

kalle berättade nyss att snubben han bor med åker bort över helgen och det var ju fan bästa nyheten på länge pga jag ska dit och vi får lägenheten för oss själva!! bara det utlovar en skitbra helg.
men jag ska även kolla på ett rum som en gammal runait vill hyra ut till mig. ska bli kul.
och så ska jag träffa eve-e. nästa gång jag träffar henne kanske bäbisen finns! en bäbis i min extended family!!

måndag 9 september 2013

eftersom det är val i norge idag så blir det ylvis!

hysteriskt.
kan även tipsa om att de gjorde en sorts 100 höjdare för ett par år sen, norges herligste, där man får träffa tex ufomannen, rollspelsmannen och min personliga favorit, tightsmannen. trevligt program.

söndag 8 september 2013

jaha, då var man bakfull igen då, med en släng av feber. härligt!
hade varit guld att ligga i kalles säng idag och titta på bra film och bli kliad på ryggen.
men nej, ingen tid för slapp pga ska jobbaaaaaaa. det är emelinas sista pass idag .___. hon ska flytta till skåne. kommer sakna henne alltså.

skulle för övrigt vilja ha lite klarhet i framtiden snart. det är väldigt jobbigt att gå och inte veta nånting. nästa vecka får jag nog besked om hur ca nästa månad kommer se ut iallafall. pepp.

senare
nästa gång jag tänker att 'äh, det är lungt. jag börjar ju inte förns 15 imorn!' och dricker mer än en liter vin, ska jag försöka minnas idag och säga NEJ det är inte lungt. FYFAN för idag. äntligen hemma i soffan med macka och isvatten.

onsdag 4 september 2013

jag är ledig idag, och imorgon.
det känns så jävla lylligt!

21:10
den som draeber är ju sjukt bra, och ännu bättre blev det när martin rohde kommer in som maffiagubbe, dåndimpen!! (något mindfuckat dock med isländska noí som rysk maffiakille som pratar danska...............) OCH GODRIC!!!!!!!!!! aw, lille.
hejhej!

let's talk about tv.

med nyheten om att kommande säsong av true blood blir den sista, känner jag att det är dags med lite seriesnack. VARNING FÖR SPOILERS!!!!!!!!!!!

börjar såklart med true blood
ser ju som sagt om serien igen för x gången och det var ju så mycket bättre i början. säsong 1 tar ju typ första pris i bra tv. sen har det faktiskt gått utför. redan andra säsongen var ju så mycket sämre, och i stort sett alla element som tagit sig in i serien har bara gjort den sämre. det hade varit så jävla bra om det bara fått vara vamps i louisiana. senaste säsongen var ju däremot skitbra!!! och fast jag har sjukt svårt att säga hejdå till serier, så känns det väl ändå som rätt beslut att säga hejdå till bon temps nu. kommer grina.

dexter
3 avsnitt kvar, ever. det känns nästan skönt. är så jävla sur på den serien atm. såg typ säsong 1 - 4 när de gick. älskade, men sen tröttnade jag. tittade om för nåt år sen och det är ju bra. men alltså NU?!?!? så jävla dåligt!! som nån twittrade för en vecka sen 'i wish dexter would kill his writers'.

homeland
börjar om ett par veckor!!!!!!! kanske bästa serien atm. älskar claire danes, älskar. tycker dock att detta kan få vara sista säsongen för jag vet inte riktigt vad de ska bygga vidare på. lite nu räcker det, u know, även om jag inte riktigt kan få nog!

the walking dead
hatar alla i serien, älskar zombies. kanske positiv inställning eftersom folk dör hit och dit hela tiden. börjar igen 13 oktober, så pepp.


parks & recreation
enda komediserien jag följer slaviskt. modern family, new girl & mindy project tittar jag väl på sporadiskt men parks&rec slår allt. får ej nog av leslie knope. och snart börjar ny säsong!

DOWNTON ABBEY
ganska ofta önskar jag att det fanns hur mycket downton som helst att se men tyvärr finns det bara 3 säsonger. MEN SNART börjar fjärde!!!!!!!!!!!!

självklart tittar jag på game of thrones men nästa säsong känns så långt borta. hannibal är bra men jag får ångest av det (varför är det så jobbigt med folk som äter folk?). once upon a time har jag paus ifrån men det är ju fortfarande gulligt. ska ta mig an orange is the new black och den som draeber idag. vad borde jag mer glo på?
mvh nörden.
det här med att obama har med sin en kille som har kärnvapenkoderna är så himla hollywood, tack usa för att ni aldrig sviker!!

söndag 1 september 2013

vill dansa till tex detta (på lokal) snarast. FIXA.


idag hade jag för övrigt en hel konversation med dansk lastbilschaffis på jobbet, utan att behöva gå över till engelska. tackar martin rohde vid köpenhamnspolisen, och för att jag lyckades ladda hem en version av bron som ej var textad, för att jag numer förstår nästan lite danska! säsong 2 börjar 22 september, ÅH GUD!!! <3

(som ni kanske förstår vann skandinavien stort över amerikat. även om the bridge helt klart är sevärd, och fett att svenska manusförfattare får göra tv på fx. och diane kreuger är jättebra.)