torsdag 30 augusti 2012

idag har jag blivit ledsen över två saker:
1. i skolan diskuterade vi huruvida vi lever i en fungerande demokrati med tanke på diskriminering och kom in på tex utseende och övervikt och jag blev faktiskt väldigt förvånad över hur icke-tolleranta mina klasskompisar var. kan hända att jag reagerade hårdare och även är mer acceptant med tanke på att jag själv är överviktig men jag tycker ändå inte det är en abnormitet eller att man får ta att man blir diskriminerad om man är överviktig för 'man har valt det själv'. och tex 'men då kan man ju lagstifta att det är diskriminering om man inte anställer nån med stor näsa!'. och ja!?!!?!? varför inte. eller bara acceptera och embrace:a att vi alla är olika och att det inte spelar nån roll? tyckte det var läskigt att diskussionen blev så låg och att människor jag trodde var smarta och tolleranta, inte är det.
2. nästa säsong av jersey shore blir den sista ever .((((((

onsdag 29 augusti 2012

trodde jag skulle skriva ett inlägg om hur jag ändrade inställning när jag kom till skolan. men icke.
det var jätteroligt att träffa alla klassisar. har saknat vissa mycket.
och ok, det känns helt ok med statsvetenskap. imorgon ska vi diskutera huruvida vi lever i en fungerande demokrati utifrån kön och etnicitet. kan bli spännande.
men annars vill jag mest klappa hästen, köra bil, dricka god öl, hänga med mina kära och jobba på macken nån gång ibland. .(((((
en vecka kvar tills jag får krama kalle. alltså LÄNGTAR!!!!!!!

tisdag 28 augusti 2012

idag börjar skolan igen. sista året på min akademiska utbildning och jag kunde inte vara med opepp. blä.

måndag 27 augusti 2012

torsdag 23 augusti 2012

i dalarna vill jag leva och i dalarna vill jag dö.
har haft världens bästa minisemester. på riktigt. upplevt så himla mycket på två dagar och känner mig så nöjd. fast inte alls nöjd med att behöva åka hem. stämningen i bilen när vi åkte ner mot falun = :(((((
igår startade vi iallafall vid 10 från gävle och vips var vi framme vid vårat första mål; ica maxi i falun! där köpte vi lunch som vi åt vid stället eva var på konfaläger på och som jag och hanna stannade och babade på under en annan dalaroadtrip.

man ba fult.
sen fortsatte vi mot rättvik där vi inhandlade öl. efter det hade vi fått tips om boda kyrkby och åkte dit. så himla fint och trevligt, hejade på alla vi mötte osv. och så åkte vi till styggforsen, ett av mina nya favoställen. tog hur mycket bilder som helst där men det säger ändå inte så mycket. åk dit istället! och ta med mig.


här säger jag nog garanterat 'titta!'
sen åkte vi till en annan av mina favoplatser, tällberg!!!! vi åt kaka och drack kaffe. sen åkte vi till vandris! ett stort, vitt stenhus mellan rättvik och tällberg. visade sig vara ett gammalt ålderdomshem............ kom dit och hittade en liten lapp på altanen som det stod mitt namn på. öppnade och där var en karta till vårat rum. spännande. åkte sen in till rättvik och åt sjukt god burger och sen tillbaka till vandrarhemmet där vi var helt ensamma. drack öl i soffan och tittade på robinson.
sov himla gott, vaknade i hyffsad tid och begav oss mot mora och zorngården. det var lite som hallwylska fast i dalarna. efter en tur i mora c åkte vi till nusnäs. jag har länge suktat efter en helsvart dalahäst men tyckt att de varit lite dyra, så ba fyndar jag en 17cm's för 60:-!!! blev jätteglad. tänkte även köpa en liten rosa men hejdade mig. ångrar mig nu.. blev även kär i dessa:

men man kan ju inte köpa dalahästar för alla sina pengar.
(alltså är jag 8/80 bast????? men de är ju fina................)
sen åkte vi ner till siljan och glodde och sen åkte vi till lager 157 som var en jävla fail. varför åker folk ens dit? var iofs redan lite down pga skulle åka hem.

tisdag 21 augusti 2012

upplever just nu en av fördelarna att bo i hyresrätt: får duschen fixad helt gratis efter endast ett samtal till hyresvärden. tackar.
btw, familjen har gjort'et igen. eller ja, hörde den första gången när jag och hanna cruisade till uppsala i juli. men ändåååååååå. <3<3<3<3<3


för övrigt kan ju pp3 vara det bästa som hänt p3? eller nej, låt oss ej förglömma typ hassan, mnk och andra storheter. men det faktum att de atm har doplh i studion som ska sjunga nån sorts låt osv är ju helt stört. och svenska got - trailern och att kakan OCH parisa är med. osv. BRA SKIT.

måndag 20 augusti 2012

SÖNDAG.

en söndag som spenderats på macken.
så mycket folk, så jobbigt med proppar som går hela tiden, så trökigt att liksom börja på dåligt humör för det gör bara allt sämre. men det ordnade upp sig som tur var.

är så pepp på min och evas dalaminisemme! ska bo på ett jättefint vandrarhem utanför rättvik och ba uppleva. och fika mycket. älskar dalarna!!!! gråter alltid en skvätt av lycka när jag kommer över kullen innan rättvik. (obs sant)
men nu skiter jag i det här och går och lägger mig.

lördag 18 augusti 2012

the lucky ones die first.

är bjuden på storfest ikväll men nä, ska stanna hemma och ha slasherfest med mig själv!!

fredag 17 augusti 2012

kom hem från jobbet, helena sms:ade om att the jävla cabin in the woods fanns ute och jag tog på mig skorna och gick i rask takt över till staffansgatan. och alltså?!?!?!?! JOSS!!! <3<3<3
nej, det var kanske ingen kvallefilm ur bemärkelsen kvalle, men i mina ögon var det fan den bästa filmen jag sett på länge. rubbed me the right way!
plus i kanten för pappa fisher (#sfu) och när och faktiskt ATT de kommer till 'the stable'. cooooooooooool.

älskar'la jossan!!

torsdag 16 augusti 2012

onsdag 15 augusti 2012

letar efter sadel. alltså, djungeln. men har nog hittat en. trots att det typ är den billigaste på marknaden blir det det dyraste jag nånsin köpt. men tänker att det är en investering och eftersom den är ställbar i bommen så kan jag ha den till många olika hästar osvosv. positiv! har för övrigt ridit idag. eufori!!!!!!

andra bra grejer:
x jag och eva ska på minisemester till dalarna nästa vecka. bada i siljanvatten, andas siljanluft osv.
x jag och kalle planerar resa till wien i december och jag är så jävla kär i honom.

tisdag 14 augusti 2012


hejhej!
börjar bli lite rädd för hösten. efter söndag har jag inte en timme inbokad på macken. har dock ett annat jobb på g (hehe) men vet inte hur mycket jag kommer jobba där eller så och jag vill ju inte jobba för mycket + vill kunna jobba på macken.
jag är dessutom SÅ inte redo för att skolan ska börja. är verkligen inte sugen på det här sista året. det känns väldigt tråkigt faktiskt. jag var så himla pepp ett tag och tyckte att det skulle bli roligt att börja jobba osv. nu känns det mest som ett måste och att jag inte alls brinner för det. men jag tror det mest beror på att jag ligger efter en del och ska skriva den där jävla ekonomin för 5:e gången på tisdag (LOL!!!!!!!!!) osv. det blir nog roligt när vi kör igång igen. håll tummarna!

söndag 12 augusti 2012

tillfredställelsen att äta något som man själv antingen producerat eller samlat ihop eller haft ihjäl, enorm.
har nyss ätit kantarellmacka med kantisar jag plockade igår. så nöjd.

tar jättegärna emot filmtips för övrigt! vad som helst, hit me!
har sett chronicle, friends with kids och young adult i helgen. ingen av dem var speciellt bra. jag är dock väldigt nöjd med 30 rock säsong 3, very fun!
<- igår.
idag är jag bakfull och behåller persiennerna nere hela dagen.
imorgon börjar allvaret igen. med allvaret menar jag skolan. eller ja, hade jag skött mig i våras kunde jag slappat 2 veckor till men det gjorde jag inte så det är bara att köra igång. tur att jag har lii till hjälp.

tisdag 7 augusti 2012

när jag är riktigt jävla ledsen, som nu, är typ min första instinkt att titta på spaced. alltid.
och ja det går väl att ha åsikter om huruvida det är friskt att söka tröst och känna trygghet i en tvserie men sån är jag!
mvh bra på att hantera sina känslor.
alltså simon peggs twitterdag??!?! 1. hänger ut med arya stark. 2. är på dinopark. bestie of my dreams nr 1.


har varit ute hos hästen. alltså jävla projekt. dels är syrrans häst ett jävla skilsmässobarn som blir HELT tokig när man tar ut den andra. idag slet han av sig grimman. man ba. sen är esther inte riden på 2 år och vill testa en och jag har inte ridit på ännu längre tid och orkar inte med att bli avkastad. dessutom är hon klen och därför inte speciellt viktbärande så man vill inte bråka så man går omkull. dock bara andra dagen hon blir riden så det blir förhoppningsvis bättre.

tänkte se hunger games ikväll. är så himla inte pepp men måste väl se för att kunna uttala mig. känns bara som en jävla ripoff av battle royale. har även hört att filmen gjorts mycket mer barnvänlig än boken = LAME. får väl se vad jag säger efteråt.

lördag 4 augusti 2012

tänker inte säga att sommaren är slut, vi har hela augusti på oss! men hittills denna sommar har jag varken ätit glass (tänker gb/mjukglass) eller badat en enda gång. känns väldigt sorgligt.

torsdag 2 augusti 2012

har precis sett senaste real l word och känner bara sorg i lillhjärtat.
för att bli glad igen osv lyssnar jag på safety dance, och ser framförallt videon.
oh, the brilliance!!!!

(och väldigt allister:ish #gameofthrones)
vad gör jag om dagarna?
jo jag jobbar. inne på dag 2 av 8 nu. det är svettigt och jävligt men både bärplockarna och semestersthlmarna börjar ge sig och saker börjar återgå till det vanliga.

de pratar om the hobbit i p3 nu och blev just så jävla upprörd över att de refererade till beorn som 'nåt slags monster'. seriöst?!?!?
är för övrigt överlycklig över att det blir 3 filmer.

nu ska jag åka till macken, HEJDÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ.